Djurgården vann hemma – kvitterade matchserien efter jätterysare

Djurgården vann den fjärde semin mot Björklöven.

Nu har man kvitterat matchserien till 2–2.

– Jag tycker vi gör en jäkligt bra match, vi kommer tillbaka, säger Djurgårdens Daniel Brodin i C More.

Björklöven skaffade sig ett fördelaktigt läge i början av matchen. Gustav Possler satte ettan och Alex Hutchings styrde in 2–0 till gästerna efter dryga fyra minuters spel. Men Djurgårdens kanadensare Stefan Elliot stod sedan för en prestation när han första reducerade och 15 sekunder senare satte kvitteringen i öppet mål. Det var det snabbaste målen av en och samma spelare i ett hockeyallsvenskt slutspel.

Tvingades byta målvakt efter smäll

Björklöven var snabbt tillbaka i ledning, bara 27 sekunder senare när Nicholas Schilkey skyfflade in 3–2, målet godkändes efter videogranskning.

I början av andra perioden tvingades Djurgårdens målvakt Matthew Galajda utgå efter att ha blivit pååkt, in kom tredjemålvakten Jesper Myrenberg. Inför tredje perioden var ställningen 4–4.

KLIPP: Sticker motståndare rakt i magen – får matchstraff

Avgjorde i powerplay – kvitterade matchserien

I mitten av tredje perioden åkte Björklövens Joel Mustonen ut för interference, vilket han fick ångra. I efterföljande numerära överläge gjorde Daniel Brodin sitt andra mål i matchen, till 5–4.

– Jag tycker vi gör en jäkligt bra match, vi kommer tillbaka, säger tvåmålsskytten Brodin i C More.

Björklöven fick chansen i powerplay efter att hemmalagets Lukas Vejdemo tilldelats matchstraff efter att ha spetsat Fredric Weigel med klubban. Umeålaget tog ut målvakten och spelade sex mot fyra i slutet av matchen, men lyckades inte göra mål.

Djurgården vann med 5–4 och har därmed kvitterat matchserien till 2–2 i matcher.