Se Brynäs vändning i andra perioden i spelaren ovan Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Djurgården blåste liv i matchen – men förgäves

Brynäs slog Djurgården med 6-3 och har gått fram till 3-0 i den hockeyallsvenska finalen. Laget behöver nu en vinst till för att nå SHL till hösten.

– Vi är effektiva och tycker att vi steppar upp i andra och håller det i tredje. Nu behöver vi vinna en match till men det är den svåraste matchen att vinna, säger Simon Bertilsson till TV4 Live.

När Theo Lindstein gjorde 5-1 för Brynäs i början av den tredje perioden lämnade en del djurgårdsfans sina platser för att gå hem. De vände dock tillbaka när Anton Gradin reducerade till 5-2 – 25 sekunder senare.

”Jättenöjd med karaktären”

Matchen som hade känts avslagen ganska länge fick nytt liv när Ludvig Rensfeldt drev framåt och skickade in 3-5 med 3.48 kvar. Då var det puls på ett fullsatt Hovet. Rensfeldt tittade upp mot klockan när han firade målet som gav hopp.

Det släcktes dock effektivt av Tyler Vesel som lade in 6-3 för Brynäs i tom kasse med knappt tre minuter kvar.

– Jag är jättenöjd med vad vi presterar och den karaktär vi visar, säger Brynäs tränare Niklas Gällstedt som nu koncentrerar sig på nästa match på Hovet på tisdag och inte vill gå händelserna i förväg.

– Vi har öppet mål för 2-0 och blir för naiva när vi går för att göra mål, vill kanske för mycket. Vi har ett djurgårdsmärke på bröstet och då ingår det att göra jobbet oavsett vad det står, säger Djurgårdens tränare Michael Holmqvist.

Djurgården-Brynäs 3-6 (1–0, 0–4, 2–2)

Första perioden: 1–0 (13.52) Linus Klasen (Marcus Krüger, Victor Eklund).

Andra perioden: 1–1 (3.08) Oliver Tärnström (Jack Kopacka), 1–2 (9.24) Jordie Benn (Johan Larsson, Anton Rödin), 1–3 (13.08) Noel Nordh (Theo Lindstein), 1–4 (15.41) Tyler Vesel (Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall).

Tredje perioden: 1–5 (12.08) Theo Lindstein (Oliver Tärnström, Greg Scott), 2–5 (12.33) Anton Gradin (Albin Grewe, Emil Berglund), 3–5 (16.12) Ludvig Rensfeldt (Edvin Hammarlund), 3–6 (17.04) Tyler Vesel (Anton Rödin, Miks Indrasis).

Skott: 29–26 (11–9, 10–10, 8–7).

Utvisningar, Djurgården: 2x2, 1x5, 1 matchstraff. Brynäs: 2x2.

Domare: Enroth Mattias och Filip Sandstedt.

Publik: 8 094.

Brynäs leder med 3–0 i matcher i bäst av sju.