Djurgårdens nummer 49, Rhett Rakhshani, gjorde två mål i matchen. Foto: Bildbyrån

Djurgården tog årets andra hemmaseger – besegrade Brynäs

Inför matchen hade Djurgården endast vunnit en av tio hemmamatcher under 2021.

Det ändrade man på i kväll när man slog Brynäs med 4-1.

– Vi levererar i powerplay och det ger oss energi, säger Niclas Bergfors till C More.

Den första perioden bjöd inte på mycket och slutade mållös.

Men i den andra perioden kom målexplosionen. På tre minuter och 29 sekunder gjorde Djurgården tre mål.

Rhett Rakhshani satte 1-0 i powerplay. Matchens andra mål gjorde Marc-Andre Gragnani, även det målet kom i powerplay.

Innan perioden var slut sköt Rakhshani in matchens tredje, och sitt andra, mål i matchen. Målet kom efter ett fint vägg-vägg-spel och ett skott rakt upp i nättaket.

Efter 3-0 målet bytte Brynäs målvakt, ut gick Ersson och in kom Andrén.

Vann igen efter två raka förluster

I den sista perioden kom också 4-0 genom Niclas Bergfors. Matchens sista mål gjorde Brynäs, som reducerade till 4-1 med cirka fem minuter kvar av matchen.

– Vi levererar i powerplay och det ger oss energi. Det är jätteskönt och otroligt viktigt att vi vinner på hemmaplan igen, säger Djurgårdens Niclas Bergfors till C More.

– Jag är besviken på de där tolv minuterna i andra perioden. Vi slutar att spela, säger Brynäs tränare Peter Andersson efter förlusten.

ARKIV: Alexander Sudnitsin kunde inte fått en sämre start på sitt SHL-äventyr (13 mars)