Djurgården föll trots Salaks storspel

Alexander Salak, 35, debuterade i Djurgården hemma mot Brynäs.

Trots storspel i målet föll SHL-jumbon tungt efter förlängning.

– Att han inte får mer hjälp är för dåligt beteende, säger tränaren Joakim Fagervall i C More.

Tabelljumbon Djurgården satte in nyförvärvet Alexander Salak i målet lagom till att publiken åter var välkomna till Hovet.

Och inför drygt 5 000 åskådare storspelade veteranen.

Brynäs var i stora stunder klart bättre och under en period hade gästerna 10–0 i skott på mål i den andra perioden.

Mycket riktigt tog man också ledningen i den andra perioden genom Simon Bertilsson.

Långlivad Djurgårdsledning

Men Djurgården kom igen. Stortalangen Jonathan Lekkerimäki kvitterade en stund senare och när Rhett Rakshani satte 2–1 var det verkligen inte rättvist.

Det stod sig länge, men med bara minuter kvar att spela av matchen, efter ett bastant tryck mot Salak, fick Brynäs in kvitteringen 2.59 från slutet genom Dmytro Timashov.

Avgjordes i förlängning

I förlängningen avgjorde sedan Greg Scott tämligen omgående.

Gästerna tog bonuspoängen och vann dessutom skotten med klara 35-16.

– Det är en ganska svag insats från start till mål. Vi får ett 2-1 men är inte rädda om den ledningen. Sedan att får Salak inte får mer hjälp är ett för dåligt beteende, säger Djurgårdstränaren Joakim Fagervall i C More.