Djurgården vände på ett kokande Hovet – matchserien kvitterad

Med fem minuter kvar av period två ledde Frölunda med 2-0 på Hovet. Då kom Djurgården igång och vände matchen till 3-2. Därmed står SM-finalserien nu 2-2 i matcher.

– Det går inte att sätta ord på det. Det är alltid en stor ära att få lira inför Djurgårdsfansen, säger matchhjälten Nicklas Bergfors till C More.

Djurgården inledde matchen riktigt svagt och efter åtta minuter gjorde Max Friberg 1-0 i numerärt underläge.

Göteborgarna fortsatte att dominera den första perioden, men fick inte in pucken före halvvägs in i andra perioden då Dick Axelsson drog på sig en utvisning för slashing. Då utnyttjade Simon Hjalmarsson det och drog in ett skott mellan benen på Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn.

Efter det började vändningen.

Först genom en straff av Mattias Guter då Axel Jonsson-Fjällby blivit fälld. Pucken gled längs isen och tack vare en studs via Johan Gustafssons benskydd gick den i mål.

– Vi får en väldigt konstigt straff emot oss, sade Frölundatränaren Roger Rönnberg till C More.

Nästan direkt efter styrde Jacob Josefson in 2-2 på ett stenhårt skott av Jesper Pettersson. Det var Josefsons första mål i slutspelet och de två snabba målen fick verkligen igång publiken på Hovet.

Halvvägs in i den tredje perioden fick Dick Axelsson pucken från bakom målet och passade fram Nicklas Bergfors snyggt. Han vände om och satte in 3-2 bakom Gustafsson.

I slutet var det rejält grinigt och Anders Grönlund drog på sig en utvisning i ett dåligt läge på slutet. Matchen slutade 3-2 och därmed har inget av lagen lyckats vinna på bortais i den här serien.

Matchserien fortsätter i Göteborg på tisdag.

– Vi måste vinna en match där borta och det är lika bra att göra det i nästa match, säger Axelsson.

Förstamålvakten saknades

I den förra SM-finalen skadade Frölundas förstamålvakt Johan Mattsson sig och var tvungen att bryta matchen. Därmed fanns han inte med i truppen på lördagen.

På grund av SM-finaler i innebandy i Globen spelas lördagens möte på Hovet.