HV71:s Kaitlyn Tougas jublar efter 1-0 mot Djurgården. Foto: Bildbyrån

Klar seger till HV71 i första semin

HV71:s rivstart fällde Djurgården på Hovet.

Bortalaget hade 3-0 redan efter den första perioden och vann till slut den första SM-semifinalen med klara 6-2.

Seriesuveränen HV71 visade klass i den första perioden och första målet kom redan efter två och en halv minut.

Ett passivt hemmaförsvar tittade på hur Kennedy Marchment, från position bakom kassen, hittade in i slottet till en framstörtande Kaitlyn Tougas.

Michelle Löwenhielm satte sedan 2-0 och 3-0 innan den första perioden var slut. Först styrde hon in ett backskott från Anna Kjellbin, sedan utnyttjade Hanna Olsson ett misstag i Djurgårdens försvarszon och spelade fram Löwenhielm.

Djurgården tog timeout, men i stället för en reducering kom 4-0 halvvägs in i matchen när Jenny Antonsson påpassligt dök upp vid bortre stolpen.

Möts igen på lördag

Där och då kändes matchen avgjord, men hemmalaget hade inte gett upp.

Sofie Lundin reducerade till 1-4 med ett snärtigt handledsskott och Josefin Bouveng krympte sedan avståndet till 2-4 efter en snabb spelvändning i början av tredje perioden.

HV71 höll dock nerverna i styr och vann till slut med 6-2 inför 158 åskådare på Hovet.

Den andra semifinalen spelas i Jönköping på lördag klockan 12.00.