Djurgården vann enkelt mot Leksand på Hovet.

6-2 blev det, efter bland annat två mål av Nicole Hall mot sin gamla klubb.

– Det är alltid kul att möta Leksand, sa Hall i SVT:s sändning.

Leksand tog bussen till Hovet med två raka vinster i bagaget.

Inför matchen låg Djurgården sexa i SDHL-tabellen och Leksand en poäng efter på sjundeplatsen.

Det var stockholmarna som började bäst.

Miller levererade

Kanadensiska Hannah Miller var före matchen poängdrottning i Djurgården med nio poäng på tio matcher.

Julia Östling satte 1-0, innan Miller gjorde både 2-0 i slutet på första perioden och 3-0 i början av andra.

Wilma Johansson satte sitt första mål för säsongen i powerplay till 1-3 för Leksand.

Därefter kom Djurgårdens Josefine Jakobsen fri med målvakten, drog en fint och kunde lägga in 4-1 i öppen kasse.

Släkten är värst

Leksand kom ut starkt i tredje perioden och när Agnez Svensson gjorde 2-4 för Leksand, återigen i powerplay, var dalmasarna på gång.

Då visade sjuttonåriga Nicole Hall att släkten är värst.

Djurgårdsspelaren inledde seniorkarriären för Leksand, men satte nu både 5-2 och 6-2, matchens slutresultat för Djurgården.

– Det var en riktigt svängig match. En riktigt skön seger. Det är alltid kul att möta Leksand, sa Nicole Hall i SVT:s sändning.

I kvällens andra SDHL-match vann AIK över SDE med 2-0.