Djurgården jublar mot Björklöven. Foto: Bildbyrån

Djurgården med snabb vändning hemma mot Björklöven

Grinigt, mängder av målchanser och vändningar åt båda håll.

Det sprakade om tillställningen när Djurgården premiärvann mot Björklöven efter att ha vänt 2-3 till seger 5-3 i slutminuterna.

– Det bästa som finns är att göra mål, säger 4-3-skytten Olle Liss till TV4 Play.

Repris på den infekterade semifinalserien från i våras mellan Djurgården och Björklöven redan i premiären av Hockeyallsvenskan.

Och trots att det gått flera månader verkade känslorna vara kvar mellan lagen. Framförallt i den andra perioden där ett matchstraff från Axel Andersson, där han crosscheckade en Björklövenspelare i ansiktet, blev startskottet.

Efter det blev det sju tvåminutersutvisningar på 15 minuter, där fyra kom efter gruff där båda lagen fick en varsin tvåa.

Djurgården hade 1-0 efter första perioden och skulle i den andra göra 2-0 på ett spektakulärt vis. På John Normans skott, som gick en bra bit utanför, tryckte Wiktor Nilsson fram klubbladet och styrde in pucken via målvakten. Och det från en position från bakom den förlängda mållinjen. Men någon behaglig ledning skulle det inte bli. Redan 39 sekunder senare hade Björklöven nämligen reducerat efter att Maxime Fortier snyggt hittat Nicolai Meyer framför mål.

Dubbla vändningar i tredje

I tredje perioden skulle det fortsätta gå Björklövens väg. Mycket tack vare Maxime Fortier, som med elva minuter kvar kvitterade till 2-2. Och knappt två minuter senare skulle han efter en läcker dragning även sätta 3-2 för Björklöven.

Djurgården hade emellertid ytterligare en växel i sig. Hemmalaget pressade på rejält för en kvittering och till slut kunde John Norman med drygt fyra minuter kvar kvittera till 3-3.

Och Stockholmslaget var inte klart där. Ett par minuter senare kom Marcus Krüger och Olle Liss i en två mot etta, där Krüger hittade Liss med en passning över centrallinjen. Och Liss i sin tur drog till med ett avslut i världsklass när han med ett direktskott stänkte upp pucken i nättaket.

– Jag var påväg att ta ett byte först. Jag såg att vi kunde få en två mot etta om jag skyndade mig lite grann. Det var en jävligt bra pass, säger Liss till TV4 Play.

Djurgården vann till slut med 5-3 efter mål i tom bur.