Djurgården tog fjärde raka segern. Foto: C More

Djurgården tog fjärde raka – men målvakten utgick skadad

Djurgården tog fjärde raka trepoängaren i bortamatchen mot Linköping. Men när första perioden var över bröt Dif-målvakten Selma Luggin ihop i målet och lade sig ner på isen i tårar.

– Jag hörde att hon hade ont men jag vet inte mer än så just nu, säger målskytten Josefin Holmberg i C Mores sändning.

Djurgården fick tidig arbetsro, ledning 2-0 efter ett effektivt power play-spel i första perioden.

Men den goda starten överskuggades av scenerna där lagets målvakt för kvällen, den österrikiska landslagsspelaren Selma Luggin, var ledsen och tröstades av lagkamrater innan hon lade sig ner framåtböjd framför målet.

Exakt vad som hände är än så länge oklart.

Luggin ersattes av Ida Boman inför mittperioden, där Djurgården utökade till 3-0. Ett fint samarbete i tredjekedjan där Lova Blom assisterade Nicole Hall som enkelt kunde placera in sitt andra mål för säsongen.

Vann med 3-2 för tredje matchen i rad

I slutperioden tog Linköping en välbehövlig timeout och tog ut målvakten med fyra minuter kvar att spela.

Det gav utdelning direkt i power play: i spel sex mot fyra gick Ayaka Tokyo på ett hårt slagskott som något olyckligt för inbytta Dif-målvakten Boman studsade via hennes axel i nät.

I slutminuten reducerade dessutom Linköping till 2-3, men kom inte närmare än så. Just segerresultatet 3-2 verkar vara Djurgårdens melodi, kvällens match var tredje i rad med just det resultatet.