Otäck skada när Reideborn räddade Djurgården

Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn fick se Skellefteås 1–0 slinka in vid sin högerarm i första perioden. Sedan spikade han igen för ett tillbakapressat Dif som kunde vinna kvartsfinal tre med 3–1 inför ett fullsatt Hovet.

– Jag känner att jag bidrog ganska mycket till segern, säger Reideborn till C More.

Dick Axelsson inledde målskyttet och vändningen för Djurgården när han efter en passning från Olle Alsing blev helt friställd och iskallt kunde lyfta in 1–1 i nättaket i första perioden.

Hemmalaget kunde sedan ta ledningen innan det blev ett rejält bråk vid första aktens slutsignal.

– Det är kul när det händer nåt. Jag trivs där ute, kommenterade Axelsson stämningen på isen till C More i första pausen.

Sekunder innan Dif-stjärnans fullträff skrinnade han ifrån en Skellefteåback efter en tuff närkamp – och bjöd sedan på en sedvanlig Dick Axelsson-kommentar.

– Man är ju ganska snabb fortfarande. Där såg man lite ut som Usain Bolt.

Holloway fick backskott i ansiktet

Det matchavgörande målet stod Axelssons kedjekamrat Sebastian Strandberg, vackert framspelad av andrakedjans tredje medlem Niclas Bergfors.

Andra perioden gick i klar favör för de vitklädda gästerna – som höll Djurgården till blott ett skott på mål i mittakten.

I slutskedet av tillställningen fick Skellefteås Bud Holloway ett hårt backskott på kinden, och låg länge kvar på isen innan han kunde få hjälp till båset. Status på kanadensaren är i skrivande stund oklar.

”Skitsamma hur det ser ut”

Skellefteåbacken Emil Djuse tycker att hans gäng förtjänade fler mål. Gästerna vann skottstatistiken med 29–15.

– Jag tycker vi för spelet i två perioder. Vi gör en bra en bra match men får inte in pucken. Det är jävligt surt att förlora i dag, säger han till C More.

Målvaktshjälten i det mörkblå-klädda stockholmslaget tycker däremot att hans lag stod för en ganska blek insats.

Men vem bryr sig om det nu? Djurgården leder matchserien med 2–1.

– Vi hittade en väg att vinna, skitsamma hur det ser ut, säger Adam Reideborn.