Djurgården körde över Frölunda – talangerna briljerade

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården bjöd på hockeyunderhållning hemma i Globen i den andra finalmatchen mot Frölunda. Talangerna Axel Jonsson Fjällby och Emil Bemström briljerade med att skicka in varsitt mål och stjärnbacken Linus Hulström skickade Frölundas succémålvakt Johan Mattsson av isen i 5-1-segern.

– Riktigt skönt. jag har väntat på det, säger 4-0-skytten Jakob Lilja om sitt första slutspelsmål till SVT Sport.

Globen var fullsatt och trycket var mäktigt.

– Med denna inramning var det extra kul – riktigt skönt att studsa tillbaka, fortsätter han.

Johan Mattsson utbytt

Annars var det Dif-talangerna och tredjekedjan som levererade. Axel Jonsson Fjällby sköt in 2-0 i mitten av den andra perioden efter att ha sprintat sig fri från egen zon och prickat in pucken högt över Johan Mattsson.

– Jag gillar de lägena med lite fifty-fifty-puckar som jag får åka på, och hann jag först och det var ju kul att få sätta dit den, säger Fjällby till SVT Sport.

I det läget, i mardrömsminuter för Frölunda, avgjordes matchen. Minuten efter Fjällbys mål skickade stortalangen Emil Bemström in 3-0 med ett direktskott.

”Inte mycket att snacka om”

Det blev till slut 5-1 till Djurgården i en ren överkörning, där Frölunda-målvakten Johan Mattsson blev utbytt efter det sista målet.

– Det var inte så mycket att snacka om, de var bättre än oss. Inget att snacka om, säger Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.

– De lyckades bättre med sin gameplan i dag än vad vi gjorde men vår, fortsätter han.

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

5 - 1

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1-0, 2-0, 2-1
Ericsson Globe, Stockholm

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.