Djurgården straffade bort LHC från serieledning

Tabelltrean Djurgården vände 1-3 i Linköping och vann med 4-3 efter straffläggning. Därmed tappade LHC serieledningen till Malmö.

– Det var skönt eftersom vi låg under större delen av matchen. Vi krigade oss tillbaka, vilket var starkt. Det var ett steg framåt och det var två starka, tunga lag som kommer att vara med i toppen, säger målvakten Adam Reideborn till C More.

Det såg ut att vara Linköpings match men man kunde inte knyta ihop säcken inför den fullsatta arenan, 8300.

– Det är en bra hockeymatch men snöpligt att vi tappade 3-1, säger Linköpings tränare Tommy Jonsson efter första hemmaförlusten.

Linköping gjorde 3-1 i början av tredje

Det såg ut som om Mattias Bäckman avgjort mötet när han sköt 3-1 för Linköping med ett skott utifrån i början av den tredje perioden. Nicklas Bergfors såg till att det blev nerv när han tryckte in en retur efter bökande framför mål i ett powerplay och gjorde 3-2 för Djurgården som hade fått vittring.

Med knappt fem minuter kvar dundrade Jakob Lilja in 3-3 med ett hårt lågt skott från den vänstra tekningscirkeln efter att Jaob Josefson jobbat loss pucken efter en offensiv checkingräd. Det var även Lilja som fick iklä sig rollen som matchvinnare efter att han nära mål distinkt satt sin straff, den enda som gick i mål i straffläggningen.