Djurgården fick jubla efter kvällens derbyseger mot AIK. Foto: Bildbyrån.

Djurgården tog åttonde raka med derbyseger

Djurgården vann även säsongens tredje Stockholmsderby mot AIK i SDHL, 5–2.

Det var lagets åttonde raka seger i serien.

Det var mållöst efter att halva matchen spelats. Sedan gjorde Djurgården två mål i slutet av den andra perioden genom Josefine Jakobsen och Andrea Dalen. Norskan gjorde sitt andra mål för kvällen i sjätte minuten i tredje perioden. Det var Dalens 26:e mål för säsongen och hon är tvåa i målligan efter Linköpings Lara Stalder (31 mål).

AIK:s tredje förlust på fem dagar

AIK:s OS-spelare Lisa Johansson reducerade senare till 1–3 genom ett skott rakt upp i krysset. Drygt minuten senare punkterade dock Djurgården matchen då Elin Johansson satte 4–1. Hon utökade till 5–1 drygt två minuter senare.

AIK:s Lisa Johansson blev matchens tredje tvåmålsskytt då hon gjorde 2–5.

För AIK var det tredje förlusten på fem dagar. Man saknade OS-spelaren Sara Hjalmarsson som är avstängd.

Djurgården är kvar på fjärde plats och AIK är kvar på den sjunde.