Olle Alsing hjälte för Djurgården

Olle Alsing blev stor hjälte för Djurgården med sina två mål när laget besegrade Tychy från Polen med 2-0.

– Jag är glad att vi vinner. Vi har saker att jobba på och jag är glad att vi vann, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till SVT Sport.

Djurgården förlorade senast mot Wien på bortaplan och i nästan två perioder mot polska Tychy, som Djurgården besegrade med 6-2 på bortaplan, stod det 0-0 i en sönderryckt match. Djurgården drog på sig en mängd utvisningar och hade svårt att etablera något riktigt spel.

Med drygt tre minuter kvar av den andra perioden tog Djurgården en timeout och tränaren Robert Ohlsson var märkbart upprörd. Direkt efterdrog Anton Hedman på sig en utvisning, men laget lyckades hålla tätt i det numerära underläget.

Med mindre än två sekunder kvar av perioden snappade Olle Alsing upp pucken i powerplay och drog på från blålinjen fram till 1-0. Tychy hade dessförinnan fått ett mål bortdömt för spark.

Alsing punkterade matchen

I den tredje perioden följde Alsing upp med att göra sitt andra mål för dagen när hans dragskott letade sig in i nättaket fram till 2-0, vilket även blev slutresultatet. Kort därefter hade Djurgården en tredje puck inne, men målet dömdes bort. Tychy tog ut målvakten med knappt två minuter kvar, men lyckades inte skapa några farligheter.

– Jag tycker att de steppar upp och gör en okej tredje period, säger SVT Sports expert Dick Axelsson.

Tidigare under dagen tog Luleå ett stort steg mot slutspel i CHL sedan Filip Hållander avgjort, fram till 5-4, med 17 sekunder kvar av förlängningen.