Krislaget Djurgården fixade tre poäng mot AIK – se mål här. Foto: Bildbyrån.

Djurgården vann derbyt efter drömstart

Djurgården är bäst i hockey i stan – åtminstone i kväll.

Hemma i ett stundtals kokande Avicii Arena kom de ut stenhårt, kopplade greppet, och besegrade AIK med 3-1.

– Det var helt sjukt, vilken upplevelse, säger Djurgårdens 2-0-skytt Anton Gradin i TV4 Plays sändning.

Djurgården, tolva i tabellen inför matchen, kom in i derbyt med fem förluster på de sex senaste matcherna.

Men någon nervositet syntes inte. Dif var stekheta i första perioden och sköljde över AIK. 13-2 i skott och 2-0 i mål i den första perioden talade sitt tydliga språk.

Djurgårdens Anton Gradin kämpade in sitt andra mål för säsongen, som också var det andra målet i matchen – vilket skulle visa sig avgörande.

– Jäkligt kul, det är alltid kul att vara med och bidra. Grymt skönt, säger Gradin.

Inför 13 250 personer i Avicii Arena reducerade AIK till 1-2 men kom inte närmare än så. 3-1 för Djurgården kom i tom kasse.

– Vi försöker få till en push, tyvärr får vi inte in pucken. Givetvis surt såhär direkt efter, säger AIK:s tränare Anton Blomqvist.

Derbyt var fyllt av känslor. I den andra perioden, vid 2-1-ledning för Djurgården, tacklade AIK:s Gerry Fitzgerald Kevin Karlsson över sargen.

Se tacklingen i spelaren nedan.

AIK:s Gerry Fitzgerald tacklade Kevin Karlsson över sargen. Foto: TV4 Play.

Mot slutet av matchen uppstod det också ett bråk. Då var Fitzgerald återigen inblandad. Den gången med Emil Berglund.