Foto: Bildbyrån.

Djurgården vann – efter märkligt mål

Uppdaterad
Publicerad

Luleå var det enda laget som Djurgården inte slagit den här säsongen. Nu tog man en 2-1-seger på Hovet och Jonathan Davidsson svarade för ett turligt mål.

– Jag hade inte förväntat mig att den skulle in, men ville det så mycket att den gick in, säger han till C More.

Djurgården tog emot Luleå på Hovet i kväll, fast beslutna att besegra det enda laget man inte lyckats slå den här säsongen.

Efter en ganska intetsägande och jämn inledning tog matchen fart i andra perioden. 7.05 var spelade när klockan slog och Djurgården gjorde mål.

”Det var lite tur”

Jonathan Davidsson tryckte av från dålig vinkel och Luleå-målvakten Filip Gustavsson fick oturligt nog sin vänstra skridsko på pucken, som gled in över mållinjen.

– Jag driver mot mål, en retur kommer ut och jag försöker bara skjuta. Det var lite tur. Jag hade inte förväntat mig att den skulle in, men ville det så mycket att den gick in, säger målskytten till C More.

Davidssons fullträff var hans tionde för säsongen och kom i en underhållande period. När så tredje drog i gång utökade Djurgården till 2-0 i numerärt överläge.

Markus Ljungh fick pucken på högerflanken och måttade ett direktskott i nät, hans femte för säsongen, men trots att DIF tryckte på för ett tredje mål skapades nerv i matchen.

Veteranen hittade rätt

Luleå reducerade nämligen genom Jan Sandström, tillbaka efter en långtidsskada som hållit honom borta från spel i 21 matcher. Målet var veteranens första sedan annandag jul 2015.

– Fantastiskt fin passning, lite tråkigt resultat. Nu kanske jag är färgad, men jag tycker inte att de skapar särskilt mycket och att vi har chanser för att trycka in en puck till, säger Sandström till C More.

Djurgården försökte sedan punktera matchen, bland annat genom ett gyllene läge för Lundh. Slutsiffrorna skrevs dock till 2-1 och bara Växjö har tagit fler poäng än DIF på hemmaplan.

För femte matchen i följd slutar mötet mellan Djurgården och Luleå 2-1, men denna gång gick det varken till straffar eller förlängning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.