Växjö vann toppmötet mot Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Växjö vann toppmötet mot Djurgården på straffar efter att ha tappat en 3–1-ledning.

Elias Petterssons sena 3–3-mål frälste Växjö som tog två viktiga poäng i tabellen.

– Vi visar att vi tror på oss själva och att vi är bra när det gäller, säger den sena målskytten Elias Pettersson till SVT Sport.

Efter en jämn första halvlek och en andra och tredje halvlek som Djurgården ägde krävdes förlängning och straffar för att kunna urskilja en segrare.

– Djurgården är ett bra lag. De kör väldigt hårt och gör det svårt för oss, men jag gillar att spela tuffa och hårda matcher. Att vi kvitterar så sent visar att vi tror på oss själva i laget och att vi är bra när det gäller, säger Elias Pettersson.

Ridderwall målskytt i tredje raka

Djurgården var det starkare laget stora delar av matchen och ledde i tredje perioden med 3–1 och trots mål av Djurgårdskaptenen Calle Ridderwall i sin tredje raka match, jobbade sig Växjö tillbaka. Växjös Elias Petterssons sena mål tog matchen till förlängning, och efter en lång straffläggning stod Växjö som segrare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.