Djurgårdens Jakob Lilja jublar sitt 2–1-mål. Foto: Bildbyrån

Djurgårdens Jakob Lilja lämnar – för NHL

Uppdaterad
Publicerad

Det blev bara en säsong i Djurgården Hockey för Jakob Lilja. Den 25-årige skåningen, som förra året anslöt från Linköping, kommer inte att vara kvar i Stockholmslaget när SHL-säsongen inleds i höst.

”Jakob Lilja har skrivit ett NHL-kontrakt och lämnar därmed oss. Vi önskar honom lycka till”, skriver Djurgården på Twitter.

Lilja gjorde tolv mål och 25 assist under den gångna säsongens grundspel och bidrog med ytterligare tre fullträffar och fem målgivande passningar på 19 slutspelsmatcher under våren. Han blev Djurgårdens bästa poängplockare i grundserien.

Djurgården skrev först att det är Columbus som Lilja har skrivit ett kontrakt med i NHL – sedan raderade klubben inlägget på Twitter och ersatte det med ett nytt där man nöjde sig med att konstatera att han skrivit på ett NHL-kontrakt.

Växjö värvar välmeriterad back

Samtdigt meddelar Växjö att man presenterar ett tungt nyförvärv i form av NHL-meriterade backen Tim Erixon.

28-åringen återvänder till Sverige efter åtta år i Nordamerika där han bland annat spelat för New York Rangers, Columbus, Chicago och Toronto. Men det blir alltså inte någon återkomst till Norrland för den Skellefteåfostrade spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.