Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Nicklas Danielsson efter hemmaförluste mot Modo i hockeyallsvenska finalen. Foto: Bildbyrån

Djurgårdens Nicklas Danielsson: ”Frågade domarna – men fick inget svar”

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan Modos 1-0-mål i den tredje hockeyallsvenska finalmatchen föll Djurgårdens Linus Klasen efter en situation med Josef Ingman. Något som gjorde både publiken och en del spelare rasande.

– Jag frågade domarna, men fick inget svar, säger Djurgårdsveteranen Nicklas Danielsson till SVT Sport.

Modo gjorde 1-0 i den andra perioden och det föranleddes av en situation i Djurgårdens zon där Linus Klasen och Modos Josef Ingman krockat. Djurgården ropade på utvisning, men det blev inget och istället gjorde Erik Inesjö Karlsson mål.

Nicklas Danielsson har försökt få reda på varför.

– Jag frågade om Klasen ramlade av sig själv, men jag fick inget svar så jag vet inte, säger han.

Klasen själv kände att det borde ha varit en utvisning.

– Jag har inte hunnit se situationen i efterhand, men jag får en smäll mot huvudet och hinner inte skydda mig. Olyckligt. Jag har inte pucken, och då är man väl inte tacklingsbar om man ska gå enligt regelboken, säger han.

”Den bedöms mer som en krock än som en utvisning”, skriver hockeyallsvenskans domarchef Björn Wettergren i ett sms till SVT Sport.

Modo avgjorde matchen till 2-1 i förlängning och leder nu finalserien med 2-1 i matcher. Den som vinner finalen går upp till SHL. Nästa match är på söndag, också den på Hovet.

HockeyAllsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1 - 2

MoDo Hockey logo

MoDo Hockey

0-0, 0-1, 1-0, 0-1
Hovet, Stockholm
Publik: 8094

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.