Foto: Bildbyrån

Djurgården öste in åtta mål mot Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården hade 3–1 inför sista perioden och en spännande avslutning väntade. Då rasade Örebro ihop och föll med 8–2 på hemmaplan.

– Det är en hemmapremiär vi vill glömma. Djurgården är bättre än oss och vi var inte tillräckligt starka i backchecken. Dem är snabba, säger Örebrotränaren Niklas Sundblad till C More.

Just backchecken, det vill säga när spelare förväntas åka hemåt i högsta fart för att försvara, blev en snackis under matchen.

Örebro beskylldes av tv-experterna för ”historiens sämsta backcheck”. Så här säger tränare Sundblad om det:

– Jag påpekar ju självklart, även om man har tunga ben måste man åka hela vägen. Det är inget snack om saken. Det var ingen bra backcheck där.

Henrik Eriksson oväntad hattrick-skytt

Djurgården fick samtidigt det mesta att stämma i offensiven. Särskilt Henrik Eriksson, som så sent som för två år sedan gick mållös från en hel säsong. 28-åringen överraskade Hockey-Sverige med tre mål varav två höll högsta klass.

– Senast jag gjorde hattrick var när jag och (Daniel) Brodin spelade med Huddinges U15-lag, säger han.

Han fullbordade krossen med ett mäktigt skott i bortre krysset.

– Inför sista bytet sa jag till (Niclas) Bergfors att jag skulle skjuta på allt. Så det var bara att titta upp och ta i för kung och fosterland när läget kom, säger Eriksson om sin tredje fullträff.

SHL

Örebro HK logo

Örebro HK

2 - 8

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1-2, 0-1, 1-5
Behrn Arena, Örebro
Publik: 5500

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.