Drömmål från William Nylander i Torontos målkalas

Uppdaterad
Publicerad

Toronto har fått en pangstart på NHL-säsongen.

Två raka vinster, två raka hattricks från superstjärnan Auston Matthews och William Nylander gjorde i natt två mål – varav ett drömmål.

– Overkligt tålamod med pucken, säger Matthews om Nylanders mål.

Se William Nylanders båda mål i spelaren ovan.

I sin säsongspremiär vann Toronto mot Montreal efter straffar. Den här gången tog de emot Minnesota, med glödhete Filip Gustavsson i målet.

Men Torontos spets framåt – inte minst med William Nylanders 3–1-mål kort innan första periodens slut.

– Det var vackert. Sättet han åker skridskor och snidar med pucken i offensiv zon är väldigt speciellt. Han hade overkligt tålamod med pucken när han klev runt försvararen och förbi målvakten, säger Auston Matthews.

Amerikanen Matthews stod själv för tre mål, den här matchen också. Därmed toppar han NHL:s skytteliga med sex mål på två matcher.

– Wow, han har varit helt otrolig. Åker rakt in mot kassen, gör alla typer av mål, säger Nylander om sin lagkamrat.

Pettersson i poängligatopp

I ett annat kanadensiskt lag, Vancouver Canucks, har Elias Pettersson kommit in i säsongen på bästa möjliga vis. Laget har besegrat Edmonton två gånger om, först 8-1 i premiären och i natt med 4-3.

I den senaste matchen spelade Pettersson fram till två av målen och hans lagkamrat Nils Höglander stod för ett mål och en assist. Elias Pettersson är i delad ledning i NHL:s poängliga med sex poäng, tillsammans med Matthews, Jake Guentzel och Jevgenij Malkin.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

7 - 4

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

3-1, 1-2, 3-1
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 18903

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.