Djurgården vann stort i det första kvartsfinalmötet med Björklöven

Två snabbt insläppta mål.

Och matchstraff efter rejäl slashing.

Två ingredienser som lade grunden till vad som blev en klar förlust för Björklöven borta mot Djurgården.

Djurgården fick en drömöppning på den första hockeyallsvenska kvartsfinalen mot Björklöven hemma på Hovet.

Edvin Hammarlund gav stockholmarna ledningen redan efter knappt två minuter och en dryg minut senare utökade Axel Andersson till 2-0.

Då, efter 182 sekunder, var kvällen över för ”Lövens” startande målvakt, Joona Voutilainen, som ersattes av Niklas Svedberg.

Golfsving från Wiklund

I den andra perioden blev det än jobbigare för Umeålaget.

Detta när Alexander Wiklund plötsligt delade ut en ful slashing mot Djurgårdens, Alexander Ytterell. En dubbelfattat golfsving mot vaderna på hemmabacken.

– Jag vet inte faktiskt (om status på Ytterell), men han klev av och hade ont, säger Djurgårdens tränare, Michael Holmquist, till TV4 efter matchen.

Stora siffror

Wiklund åkte på ett matchstraff och Djurgården utökade till 3-0 omgående i sitt numerära överläge. Kalle Loponen, målskytt.

Innan den andra perioden var över hade Djurgården gått upp till 5-0. Målen från Daniel Brodin och Axel Andersson som gjorde sitt andra för kvällen.

”Skön vinst”

Under slutperioden hittade Björklöven fram till ett par tröstmål. Men siffrorna skrevs till 6-2 och fördel stockholmarna i den här kvartsfinalen.

– Vi är ruggigt effektiva i andra, det är ingen 5-0-match så långt. Men skön vinst där vi är påkopplade från start, säger Djurgårdens tränare, Michael Holmquist, till TV4.