Dubbla hattrick när Kanada körde över Danmark med 14-0

Det tog Morgan Frost lite drygt en period att göra hattrick i sin första match för regerande mästaren, Kanada.

Lagkaptenen, Maxime Comtois ville inte vara sämre och gjorde hela fyra mål när Kanada körde över Danmark med 14-0.

Morgan Frost snittar till vardags nästan två poäng per match i den kanadensiska juniorhockeyligan, OHL. När Kanada i natt gjorde entré i årets upplaga av JVM på hemmaplan var det den 19-åriga kanadensaren som gjorde vad han ville och gjorde sammanlagt fem poäng.

Efter en spelad period hade han gjort två mål och en assistpoäng. Och i inledningen av andra perioden fullbordade han sitt hattrick när han sköt 5-0 till Kanada, som fortsatte ösa på och vann tillslut med 14-0.

JVM i ishockey

Storstjärnorna levererade direkt

Frost. Som är draftad av Philadelphia Flyers, har ännu inte spelat någon NHL-match. Det har däremot lagets andra stjärnor, som Evan Bouchard, Owen Tippett, Jaret Anderson-Dolan och Maxime Comtois. Samtliga noterades för poäng i nattens storseger där Comtois blev turneringens andra tremålsskytt och senare även fyramålsskytt. Förövrigt den enda spelaren som var med under fjolåret.

Kanadas målvakt, Michael DiPietro fick en tämligen lugn start på turneringen i sin kommande hemmaarena (draftad av Vancouver). Han fick egentligen bara prövas ordentligt vid ett tillfälle, när han räddade en straff i den tredje perioden.

Har hänt förr

14 mål i en match har hänt förr. 2009 besegrade Kanada Kazakstan med 15-0 och detta var inte heller Danmarks största förlust mot Kanada. I VM 1949 förlorade Danmark med 47-0.

Danmark var inte direkt någon värdemätare för Kanada och risken finns att det blir en ny överkörning i morgon när lönnlöven möter Schweiz. En nation de inte förlorat över i JVM-sammanhang men som de dock hade problem med i en träningsmatch inför turneringen.