Mattias Janmark (tv) gjorde ett av målen när Edmonton vann mot Dallas. Foto: JASON FRANSON

Dubbla svenskmål i Edmontons vinst

Två svenskar stod för målglädjen när Edmonton körde över Dallas i Stanley Cup-slutspelet och vann med 5–2.

Finalserien är därmed utjämnad till 2–2, i bäst av sju matcher.

– Vi har varit övertygande på sistone, säger Mattias Janmark som stod för 3–2-målet.

Det såg inledningsvis mörkt ut för hemmalaget Edmonton, som tidigt släppte in två mål. Men sedan rasslade målen in i motståndarlagets bur.

Drygt fem minuter in i andra perioden gjorde svenske Mattias Janmark mål i numerärt underläge. Bara en knapp minut senare skickade lagkamraten Leon Draisaitl in ett mål och utökade ledningen till 4–2.

Med knappt två minuter kvar i tredje perioden kom matchens andra svenskmål: Mattias Ekholm satte 5–2 i tomt mål.

– Vi har varit övertygande på sistone. Vi fick dem lite på hälarna i dag, tror jag. Vi spelade strukturerat, säger Janmark, enligt NHL.com.

Lagen har nu vunnit två matcher vardera i en serie som avgörs i bäst av sju.