P.K. Subban blev stor syndabock i den fjärde semifinalen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Självmål sänkte Nashville – Anaheim kvitterade Stanley Cup-semifinalen

Rickard Rakell och Filip Forsberg stod för ett mål var i den fjärde semifinalmatchen i Stanley Cup mellan Nashville och Anaheim där de sistnämnda fixade segern efter ett självmål i förlängningen.

Anaheim hade ledningen med 2–0 efter två perioder, bland annat tack vare ett mål av svenske Rickard Rakell.

– Jag var ganska ensam däruppe och hade ingen möjlighet att trycka mig på mål, så det var bara att ta i så mycket jag kunde och det var skönt att se pucken gå in, säger Rakell till Aftonbladet.

Men i den tredje perioden var det i stället hemmalaget Nashville som fick luft under vingarna. Backen P. K. Subban reducerade innan Filip Forsberg kunde trycka in kvitteringen till 2–2 efter att Viktor Arvidsson levererat passningen från sin position bakom målburen.

Då återstod bara 35 sekunder av den tredje perioden. Målet gjorde Forsberg historisk som den första spelaren i klubbens historia som gjort mål i fyra raka slutspelsmatcher.

Subban stor syndabock

I förlängningen som följde blev Corey Perry matchhjälte för Anaheim, men han blev det på ett annorlunda sätt. Perry skickade in pucken mot mål från sin position precis vid sargkanten bara någon meter från den förlängda mållinjen.

Framför mål stod lagkamraten Thompson, men pucken nådde aldrig dit. En Nashville-klubba kom i vägen och istället för att slå undan pucken blev det till en perfekt styrning som lurade Nashville-målvakten Pekka Rinne.

– Väldigt skönt. Det hade blivit extremt jobbigt om vi förlorat den här matchen. Nu befinner vi oss i en väldigt bra situation och ska verkligen försöka utnyttja den hemmaplansfördelen vi återtagit, säger Jakob Silfverberg till Aftonbladet.

Semifinal 5 spelas i Nashville natten mot söndag, svensk tid.

Fakta: Så spelas semifinalerna

Avgörs i bäst av sju matcher:

+ Anaheim–Nashville 2–2 (nästa match spelas i Nashville natten mot söndag, svensk tid)

+ Ottawa–Pittsburgh 2–1 (Ottawa natten mot lördag)