Duon låg bakom allt – tog Brynäs till SM-final

Uppdaterad
Publicerad

Två mål och en assist.

Det var produktionen från både Lara Stalder och Josefin Bouveng när Brynäs besegrade HV71 med 4-0.

Segern innebär att Gävlelaget är klara för SM-final.

HV71 hade kniven mot strupen när det var dags för den tredje semifinalen i bäst av fem mot Brynäs. Gävlelaget hade vunnit de första två mötena och ytterligare en seger skulle innebära att Brynäs kunde avancera till SM-final.

Efter en mållös förstaperiod kom Brynäs ut starka i andra och gick upp till en tidig 2-0-ledning. Lara Stalder gjorde sitt första mål i slutspelet innan Josefin Bouveng fyllde på ett par minuter senare.

Två tvåmålsskyttar

Samma siffror skulle utspela sig i den tredje perioden. Bouveng blev tvåmålsskytt innan Lara Stalder fastställd slutresultatet till 4-0 efter att HV71 tagit ut målvakten tidigt och satsat allt på ett kort.

– Resultatet speglar matchbilden. Första och andra perioden är våra två bästa den här säsongen, säger Brynäs huvudtränaren Henrik Glaas till SVT Sport och utvecklar:

– Vi har haft problem tidigare i förstaperioden med att hamna i underläge. Stora grejen är att gruppen är helt annorlunda nu. De har kommit ihop på ett väldigt bra sätt och vi behöver knappt prata i omklädningsrummet i paus utan de pratar själva. Spelare som tidigare under säsongen knappt sagt ett ord kliver fram och har åsikter och tankar, så det känns som att gruppen verkligen driver sig själv när vi kommit så här långt.

Jönköpinglagets säsong är därmed över medan det för Brynäs väntar en SM-finalserie mot antingen storfavoriten Luleå eller utmanaren Djurgården.

SDHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

4 - 0

HV71 logo

HV71

0-0, 2-0, 2-0
Monitor ERP Arena, Gävle

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.