Glödheta trion Leon Draisaitl, Alex Chiasson och Connor McDavid jublar hemma mot Anaheim. Foto: Bildbyrån

NHL:s poängkungar bakom ny seger

Superduon Leon Draisaitl och Connor McDavid är hetast i NHL just nu.

I natt visade de vägen till ännu en seger när Edmonton hemmaslog Los Angeles med 2-1.

– Det var inte den vackraste segern, men det var två poäng och det är allt som räknas, säger tyske Draisaitl till nhl.com.

Draisaitl och McDavid ligger etta och tvåa i NHL:s poängliga med 53 respektive 52 poäng. I natt bättrade de på sin poängskörd en aning när kungarna från Kalifornien kom på besök.

Halvvägs in i den första perioden kunde Draisaitl, med lite hjälp av Drew Doughtys skridsko, göra sitt 19:e mål för säsongen.

Cirka tre minuter senare samarbetade han med McDavid när Alex Chiasson rakade in 2-0.

Där emellan trodde nog de flesta att Los Angeles hade kvitterat genom Blake Lizotte, men Oilers utnyttjade sin ”coach's challenge” och målet videogranskades. Tv-bilderna visade att Lizotte var offside när Adrian Kempe förde in pucken i offensiv zon.

Koskinen imponerade i kassen

Kings reducerade i slutet av matchen och pressade på för en kvittering, men finske målvakten radade upp viktiga räddningar. Totalt räddade han 35 skott under matchen.

– Jag hade en bra dag, likaså spelarna framför mig som gjorde ett bra jobb. Förra matchen, mot Ottawa, var inte tillräckligt bra, men nu studsade vi tillbaka, säger Koskinen till nhl.com.

I och med segern klättrar Edmonton återigen upp på förstaplatsen i Pacific Division.

– Efter förra matchen pratade vi mycket om att försvara i första hand. När vi gör det skapar vi också mycket mer offensivt. Att vi startade med en defensiv inställning i dag gjorde att vi vann den här matchen, säger Oilers-backen Adam Larsson.