Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jättematch av Edmontons målvakt Stuart Skinner: ”En av de bästa målvakter som levt” Foto: TT

Edmontons målvakt slog barndomsidolens rekord: ”Känslosamt”

Uppdaterad
Publicerad

Edmonton slog Columbus med 4-1 och tog sin 14:e raka seger i NHL. Man närmar sig rekordet som Pittsburgh har på 17 från säsongen 1992-93.

Stor del i 4-1 segern hade Stuart Skinner som räddade 27 skott. Målvakten var med och vann sin elfte raka match och slog Grant Fuhrs klubbrekord från 1985-86.

– Det betyder mycket och var väldigt känslosamt. Det är ganska coolt att ha slagit ett rekord som en av de bästa målvakter som levt på denna jord haft. Det är en kille som jag sett upp till och pratat med. Jag är väldigt lyckosam att kunna slå rekordet, säger Skinner till media efteråt.

Skinner har studerat 61-årige Fuhr, som spelade för Edmonton 1981-1991, ingående. Fuhr var en legendar som vann Stanley Cup fyra gånger på 1980-talet.

”Sett varje video på honom”

– Det är galet. Hela min familj har sett honom spela. Jag har sett varje tillgänglig video på honom och alla otroliga räddningar han gjort och hur han uttalat sig efteråt. Det han gjorde för klubben var verkligen coolt och han är en Hall of Fame-spelare, säger Skinner som personligen känner stolthet över att vara vän med legendaren.

Edmonton har en tät defensiv och har noterats för ett klubbrekord med tolv matcher i rad med att bara ha släppt in max två mål.

Edmonton har slagit rekordet för den längsta vinstsviten för ett kanadensiskt lag och utökade det rekordet i natt.

NHL

Edmonton Oilers logo

Edmonton Oilers

4 - 1

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

1-1, 0-0, 3-0
Rogers Place, Edmonton
Publik: 18347

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.