Efter buss-attacken: Timråsupportrarnas fina gest

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstads bortamatch i Timrå slutade rejält i moll när skånelagets spelarbuss attackerades med stenar. Attacken ledde till glassplitter in i bussen och en kraftigt försenad hemfärd från Medelpad.

Nu agerar Timrås supportrar och skänker runt 12 000 kronor till Kristianstad IK som plåster på såren, rapporterar Kvällsposten.

För en vecka sedan var Kristianstad IK påväg hem från en bortamatch i Timrå i hockeyallsvenskan. Det blev vinst mot Timrå med 3-2 men efter slutsignal blev fick sig Kristianstadspelarna en rejäl chock när spelarbussen attackerades med stenar.

– Någon har slängt stenar på bussen från en bro. Han som ringer tror att det är kopplat till matchen, sade Mathias Borin vid polisen vid tillfället.

Runt 12 000 kronor insamlade

Efter en kampanj startad av Timråsupportern Kent Filppu så har nu runt 100 supportrar dragit in 12 404 till Kristianstad IK, rapporterar Kvällsposten. På sin blogg skriver Filppu:

”Jag diskuterade med några andra timråsupporters i en Facebookgrupp om hur jävligt det var med några få som saboterat Kristianstads spelarbuss. Många var förbannade och någon var så less på skiten så hen hade lust att lämna allt som har med Timrå och hockey att göra. Så ska det naturligtvis inte vara. Några få ska inte få förstöra för de många. Därför kom tanken på en insamling upp och många svarade att de var intresserade”.

Inte ett sätt att ta på sig skulden

Kent Filppu är dock noga med att gärningspersonerna fortfarande är okända och att insamlingen inte är ett sätt att ta på sig skulden för attacken.

”Jag vill först inte ta mer initiativ utan ville att det skulle komma från supporterklubben eller Timrå IK. Men det hände inget, kanske för att det kan tolkas som någon form av skuld – vilket det naturligtvis inte är. Så vitt jag vet är gärningspersonerna fortfarande okända. Om det är så kallade fans, “lekande” barn eller andra sorters ligister vet vi inte”.

Krisitanstad spelar mot AIK ikväll 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.