Brynäs Joachim Rohdin och Färjestads Alexander Reichenberg under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Brynäs den 5 mars 2019 i Karlstad. Foto: Bildbyrån

Storseger av Färjestad – men Luleå fortsatt i serieledning

Formstarka Färjestad imponerade hemma i Karlstad och nosade på serieledningen efter 4-1 mot Brynäs, men bara i fem minuter.

I första perioden var det Johansson för hela slanten när Färjestad tog ledningen med 2-0. Första målet av Linus Johansson i knepig vinkel via en sargretur och andra målet av Martin Johansson drygt fyra minuter senare.

Kvällens vackraste mål stod dock inte en Johansson för, utan en Olofsson.

Vackraste målet av Olofsson

Med 22.22 spelat av matchen slog nämligen Jesper Olofsson till med ett stenhårt och välplacerat skott i nät. Att nämnda Linus Johansson hjälpte till att skymma framför kassen gjorde sitt och lämnade Joacim Ericsson chanslös i Brynäsmålet.

– Olofsson jobbar alltid hårt och bidrar i spelet även utan puck. Men att han dessutom står för ett målskytte som vi vet att han har i sig, det är riktigt bra, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More.

”Vi måste vara rejälare”

Brynäs reducerade till 3-1 fem minuter in i andra perioden, men fick se avståndet öka igen när Karlstadlaget satte 4-1 i 34:e minuten. Ett resultat som höll sig matchen ut.

– Vi ser efter 3-1 att vi har bra tryck, men det är ett spelskickligt lag vi möter och när det är i vår zon måste vi vara mycket rejälare och inte slarva, säger Brynäs tränare Magnus Sundqvist.

Färjestad var uppe och nosade på serieledningen, men bara i cirka fem minuter. Luleå vann nämligen sin match mot HV71 i förlängning (3-2) och återtog därmed topplatsen i SHL en poäng före värmlänningarna.