Frölundas Simon Hjalmarsson och Linköpings Jimmy Andersson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Linköping 5 mars 2019 i Göteborg. Foto: Bildbyrån

Frölunda imponerade mot målsvagt Linköping

Ryan Lasch har gjort 19 poäng de senaste tio matcherna. Ikväll blev det inget mål för poängkungen, men en vacker assist när hans Frölunda imponerade hemma mot ett målsvagt Linköping och vann med 3-1.

Ett möte mellan Ryan Lasch i Frölunda, ledare av poängligan, och Derek Roy i Linköping, tvåa i poängligan, bäddade för en spännande kväll. Men de båda poängkungarna håll låg profil i matchen.

Lasch stod förvisso för en vacker assist i första perioden, när han serverade pucken till 18-årige Samuel Fagemo som kunde sätta 1-0 till Frölunda.

– Sjukt bra pass av Lasch, berömde Fagermo lagets stjärnforward när han intervjuades av C More i periodvilan.

LCH gjorde allt rätt – utom målen

Linköping kom tillbaka med ny energi i mittperioden och gjorde allt rätt – förutom att få pucken i nät. Totalt blev det sex skott på mål utan kvittering för LCH. Östgötarna hade chans på chans, bland annat en situation där Fredrik Karlström var helt ren framför Frölundakassen, men utan att lyckas överlista Johan Mattsson i målet.

Extra frustrerande för Linköping, eftersom Frölunda istället utökade ledningen. Canadensaren Chay Genoway tog chansen och petade in 2-0 till hemmalaget. Ett resultat som bara knappt två minuter senare blev 3-0 när Simon Hjalmarsson fick chans att näta mot sitt gamla Linköpinglag.

Linköping får akta rygg

Matchen slutade 3-1 efter reducering av Linköping, och Frölunda tar därmed ett hårdare grepp om tredjeplatsen i tabellen med fyra omgångar kvar att spela.

Linköping däremot får börja akta rygg. I tabellen ligger laget just nu 10:a plats på 65 poäng. Precis i nacken finns både Örebro och Brynäs även de på 65 poäng. Linköping har bäst målskillnad av de tre lagen, men de fyra sista matcherna kommer minst sagt bli avgörande för lagets fortsatta avancemang inför slutspelet.