Det uppstod ett rejält bråk mellan båsen i matchen mellan Växjö och Malmö. Foto: Bildbyrån

Efter jättebråket: ”En tillrättavisning till de berörda”

Uppdaterad
Publicerad

Växjö och Malmö slipper påföljd efter bråket mellan båsen i lördags. SHL:s sportchef Johan Hemlin anser att lagen redan blivit bestraffade. – Vi anser att det här redan är paketerat och klart, säger Hemlin till SVT Sport efter dagens möte.

I lördagens möte mellan Växjö och Malmö blev det stormigt mellan båsen då flera spelare från båda lagen började bråka med varandra.

Dagen efter berättade SHL:s sportchef Johan Hemlin för SVT Sport att man skulle ta upp och titta närmare på bråket och eventuella påföljder under ett möte idag.

Något man också gjort under förmiddagen.

–  Vi har tittat domarrapporten och videomaterialet från matchen. Vi anser att det här redan är paketerat och klart med tanke på att fyra spelare fick matchstraff och fick gå och duscha efter händelsen.

Så det är inget mer som kommer att hända nu från SHL håll?

– Nej, det som sker nu är att det blir en tillrättavisning till de berörda. Sen kommer jag prata med tävlingsnämnden på svenska ishockeyförbundet om händelsen. Men jag tror inte de kommer ta det vidare heller.

– Jag och Johan Hemlin ska träffas i morgon och då kommer vi att titta på om det är någon gällande säkerheten som har brustit. Just nu har vi inga signaler som tyder på att det har brustit. Det är en ovanlig situation som vi vill titta närmare på och ser vi något som brustit så kommer vi anmäla det till tävlingsnämnden, säger svenska ishockeyförbundets tävlingschef, Olof Östblom till SVT Sport.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det blev slagsmål mellan Malmö och Växjö. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer