Oliver Ekman-Larsosn fick inte spela för Vancouver Canucks i natt. Foto: Darryl Dyck/AP/TT

Efter nästan tolv år: Vancouver Canucks Oliver Ekman-Larsson petad i NHL

Uppdaterad
Publicerad

Senast Oliver Ekman-Larsson var petad i NHL var under hans rookieår i Phoenix 2011.

Men i natt var det dags igen.

När Vancouver förlorade mot Tampa Bay fanns svensken inte med i Vancouvers laguppställning.

– Han kan spela bättre än han gjort på sistone, säger tränaren Bruce Boudreau.

Med en årslön på nästan 76 miljoner kronor är Oliver Ekman-Larsson tredje bäst betald i Vancouver Canucks.

Men det har man inte kunnat tro om man har sett på prestationerna på isen den senaste tiden, då Ekman-Larsson exempelvis noterats för den mindre smickrande plus/minus-statistiken –5 de senaste två matcherna.

Är assisterande lagkapten

Den 31-årige svenskens prestationer har till och med varit så svaga att tränaren Bruce Boudreau i natt tog ett ytterst anmärkningsvärt peslut: Att peta Ekman-Larsson, som är en av lagets assisterande lagkaptener.

– Jag tycker att han kan spela bättre än han har gjort på sistone, men jag tycker att det är många av våra grabbar som kan det. Detta är något som man inte vill göra. Han är kanske en av våra bästa backar, men ibland måste man bara göra det man tror är det bästa för laget i ett givet ögonblick, säger Boudreau, enligt nyhetsbyrån AP.

4 307 dagar sedan förra petningen

Enligt Sportsnet var det första gången sedan den 29 mars 2011, under Ekman-Larssons rookiesäsong i Phoenix som Oliver Ekman-Larsson var frisk och tillgänglig för spel som han var petad i en NHL-match. Mellan dessa båda tillfällen var det 4 307 dagar.

Men petningen gav inte önskad effekt. Vancouver förlorade bortamatchen mot Tampa Bay med 4–5. Matchens sista mål gjordes av Elias Pettersson (som även hade en assist i matchen) med ett tungt direktskott med drygt två minuter kvar att spela, men närmare än det 4–5-målet kom inte Vancouver.

– Det var vissa delar av matchen där vi gjorde kostsamma misstag. Vi gjorde ett bra försök i slutet av tredje för att nå en kvittering, men det var lite för sent, säger forwarden Tyler Myers.

NHL

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

5 - 4

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

1-1, 3-1, 1-2
Amalie Arena, Tampa, FL
Publik: 19092

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.