Toronto Maple Leafs sparkar tränaren Mike Babcock som här syns i båset bakom bland annat William Nylander. Foto: TT

Efter sex raka förluster – nu får tränaren sparken

Uppdaterad
Publicerad

Sex raka förluster i NHL. Nu väljer Toronto Maple Leafs att sparka tränaren Mike Babcock. Det meddelar ishockeyklubben på Twitter.

56-årige Babcock har varit huvudtränare i Toronto sedan säsongen 2015-16. Han har fört laget till slutspel i alla säsonger utom en, men den senaste tidens resultatrad blev droppen för ledningen i klubben.

Toronto, med svenska stjärnor som William Nylander och Andreas Johnsson i truppen, har släppt in tio mål på de två senaste matcherna och ligger tia i den östra konferensen.

På klubbens hemsida tackas Babcock för sina tjänster.

”Mikes hängivenhet och outtröttliga arbetsmoral har utvecklat vår organisation och vi är extremt tacksamma och uppskattar det han har hjälpt oss att bygga här”, säger klubbens president Brendan Shanahan.

Babcock ersätts av Sheldon Keefe, som har varit huvudtränare i farmarlaget Toronto Marlies i AHL de fem senaste säsongerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.