Blir det en ny succé för 16-åriga Nicole Hall när hennes Djurgården möter Linköping i den andra kvartsfinalen? Foto: Bildbyrån

Efter utklassningen – Djurgården jagar semifinal

Formstarka Djurgården körde över Linköping i den första kvartsfinalen.

Stockholmsklubben kan bli klart för semifinal i kväll när lagen möts igen.

Djurgården mot Linköping skulle, av tabellpositioner att döma, bli den jämnaste kvartsfinalserien. Men det första kvartsfinalmötet blev något helt annat. Med halva matchen spelad stod det 5-0 till Djurgården efter fyra mål i den andra perioden. Segersiffrorna skrevs till slut till 7-3.

Djurgården har släppt fram många unga spelare i SDHL den här säsongen. En av dem, 16-åriga Nicole Hall, gjorde två mål i måndagens seger.

Stockholmsklubbens tränare Rickard Hårdstam går inte händelserna i förväg.

– Vi måste ta med oss det bra, vårt anfallsspel och försvarsspel i två perioder. Sen vet vi att det blir en helt annan match på onsdag. Men förhoppningsvis får vi lika bra utdelning då, sa Hårdstam efter segern i måndags.

Stockholmsklubben tog med sin formtopp in i slutspelet och laget har nu sex raka vinster, varav tre mot Linköping, sedan mitten på februari. Segrar mot HV71 och Brynäs under den här perioden vittnar om en ännu högre högstanivå.

Klipp: Djurgården utklassade Linköping

Så spelas SDHL-slutspelet

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av tre matcher: 1/3, 3/3 och ev 4/3

Semifinalerna avgörs i bästa av fem matcher: 7/3, 8/3, 10/3 och ev 11/3, 12/3.

Finalserien avgörs i bäst av fem matcher: 15/3, 17/3, 19/3 och ev 21/3, 22/3

Tabellpositionen i grundserien ger hemmaplansfavör och avgör motstånd. Det högre rankade laget möter alltid det sämre rankade. Exempel: Tabellettan Luleå och tabelltvåan Brynäs kan inte mötas förrän i en eventuell final.