Torontos William Nylander med Arizonas Jakob Chychrun i andra perioden. Foto: TT Nyhetsbyrån

Efterlängtad poäng för Nylander

Uppdaterad
Publicerad

William Nylanders måltorka håller i sig. Men han kunde i alla fall lägga till en poäng i statistiken när hans Toronto mötte Arizona i NHL-hockeyn, efter sju poänglösa matcher i rad.

Nylander noterades för en assist till hemmamatchens första mål. Assisten tar Nylander till sammanlagt fyra poäng under hans säsong som började först den 6 december på grund av utdragna kontraktsförhandlingar. Han hade före matchen mot Arizona gjort ett mål och två assist.

Insatsen ledde dock inte till någon Torontoseger, utan Arizona vann med 4–2.

Målet som följde på Nylanders assist blev det enda i första perioden, men i början av andra gjorde Arizonas Mario Kempe sitt tredje mål för säsongen efter en målgivande passning från Lawson Crouse, och tog matchen till 1–1.

Kempes lagkamrat Oliver Ekman-Larsson noterades för en assist i slutet av andra perioden. Målet, som sattes av Clayton Teller, tog Arizona till ledning för första gången i matchen.

Torontos Andreas Johansson lämnade isen med knappt fyra minuter kvar i andra perioden efter att ha fallit och drabbats av hjärnskakning.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

2 - 4

Arizona Coyotes logo

Arizona Coyotes

1-0, 0-2, 1-2
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 19165

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.