Elias Pettersson gjorde två mål i All Star-finalen. Foto: TT

Elias Peterssons succé med Gretzky som tränare

Pacific vann NHL:s All Star-final med 5–4 över Atlantic. En av matchhjältarna var svenska stjärnan Elias Pettersson som gjorde två mål med Wayne Gretzky som tränare.

Elias Pettersson klev in i handlingarna då han i början av andra perioden reducerade till 3–2 med ett friläge som han säkert förvaltade. Hans andra mål kom med knappt fem minuter kvar efter att han överlistade Andrej Vasilevskij med ett rappt handledsskott till 4–4.

Avgörande 5–4 målet satte sedan Tomas Hertl på pass från Leon Draisaitl och Connor McDavid.

Gretzky i båset

Förutom Elias Pettersson i laget stod Jacob Markström en period för Atlantic. Tränade vinnarlaget gjorde tiderna främsta ishockeyspelare Wayne Gretzky.

– Ja, han sa bara: ”Gör mål”. Det är ju det bästa råd man kan få, säger Elias Pettersson till Aftonbladet.

– Gretzky är Gretzky så det var häftigt. En kul bonus.