Elias Pettersson stod för fyra poäng mot Rangers. Foto: Foto: NHL/Bildbyrån

Elias Pettersson glödhet med fyra poäng

Elias Pettersson är fortsatt glödhet. I nattens match mot New York Rangers gjorde 25-åringen fyra poäng – två mål och två assist när hans Vancouver vann med 6–3.

– Det är fantastiskt att se vart vi ligger i tabellen, sade Elias Pettersson.

Vinsten innebär att att Vancouver nu leder Pacific Division.

Även lagkamraten Nils Höglander noterades för dubbla fullträffar, vilket betyder att de två svenskarna var inblandade i lagets samtliga sex mål.

Hemmalaget Rangers började annars bäst och kunde ta ledningen när Mika Zibanejad serverade Vincent Trocheck fram till 1–0 i matchens inledning. Därefter kunde dock Vancouver ta över och gå till periodvila med 3–1 efter ett mål av Höglander och dubbla assist från Pettersson.

Skuggar Nylander i poängligan

Rangers lyckades reducera efter knappt halva mittenakten, men Höglander och Pettersson såg med varsina mål till att gästerna hade en tremålsledning inför sista perioden. Där fastställde Pettersson slutresultatet i tom kasse.

Poängskörden innebär att han klättrar tre placeringar i poängligan upp till plats åtta med totalt 52 poäng. William Nylander, som för närvarande är ligans poängstarkaste svensk, ligger på sjätteplats.