Elias Pettersson och hans Vancouver Canucks vann mot San Jose Sharks. Foto: Bildbyrån

Elias Pettersson vann svenskduellen – förlängde sin poängsvit

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson gjorde poäng för tionde matchen i rad. Det är nytt karriärsbästa för 24-åringen som vann svenskduellen mot Erik Karlsson.

Elias Pettersson och Erik Karlsson slåss i toppen av den svenska poängligan i NHL och inatt, svensk tid, ställdes de mot varandra. Det blev Pettersson som gick vinnande ur duellen. 24-åringen stod för en assist när han spelade fram till Andrej Kuzmenko som gjorde 2–0 i mitten av den första perioden.

Då förlängde han sin poängsvit till tio matcher, en notering han nådde för första gången i sin karriär, och under den perioden har Pettersson stått för fem mål och nio assist.

– Det bästa med vår match var starten. Jag tycker att vi kom ut starkt och de två snabba målen gjorde att vi fick en bra start, säger Rick Tocchet, tränare i Vancouver, till klubbens sociala medier.

Leder svenska poängligan

Vancouver Canucks vann till slut matchen mot San Jose Sharks med 7–2. I San Jose stod Erik Karlsson för en assist när han spelade fram till Tomas Hertls reducering men det räckte inte för bortalaget.

Totalt har Elias Pettersson stått för 90 (33+57) på 69 matcher. Med det leder han den svenska poängligan före Erik Karlsson som står på 88 (22+66) poäng.

NHL

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

7 - 2

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

3-1, 1-0, 3-1
Rogers Arena, Vancouver
Publik: 18919

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.