Elias Pettersson: ”Det var självklart att vara med”

Uppdaterad
Publicerad

Elias Pettersson kommer från en fenomenal NHL-rookiesäsong med Vancouver, till VM. Och det är en spelsugen stjärna som kommer till spel.

För mig var det självklart att vara med efter säsongen och få revansch för egen de, säger han till SVT Sport.

Sverige inleder sitt genrep inför hockey-VM i dag mot Ryssland. Ett av de mer omskrivna namnen i den NHL-späckade svenska truppen är Vancouver Canucks Elias Pettersson. Och han är laddad för att spela VM, som blir hans andra.

– Förra året var jag inte med hela vägen då jag bröt tummen mot Schweiz. För mig var det självklart att vara med efter säsongen och få revansch för egen del, säger han till SVT Sport.

Ishockey-VM

Vad är den stora skillnaden i år jämfört med i  fjol?

– Den stora skillnaden är att jag har spelat center i NHL i Vancouver en hel säsong. Förra året kom jag och hade spelat ytterforward.

– Det är tacksamt. För jag vill ha en stor roll i laget och spela de viktigaste momenten och nu är det upp till mig att visa att jag ska spela dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet