Elias Petterssons första hattrick i NHL: ”Alltid varit min dröm”

Elias Pettersson gjorde sitt första hattrick i NHL när hans Vancouver mötte Ottawa.

Matchen slutade 4–3 efter förlängning, som Pettersson avgjorde.

– Allt är möjligt, säger Pettersson till journalister efter matchen.

Petterssons första mål kom efter drygt 15 minuter i andra perioden då han tog matchen till 2–1, efter assist från Alexander Edler och Brock Boeser.

I tredje perioden kom hans mål efter fem minuter, även det efter assist från Edler. Edler noterades även för en assist till lagets första mål halvvägs in i första perioden.

När bara 50 sekunder var kvar av ordinarie matchtid kvitterade Ottawa till 3–3, vilket tog matchen till förlängning.

Petterssons tredje mål, och hans 22:a för säsongen, kom 1.38 in i förlängningen och fastställde slutresultatet. Se Petterssons hattrick i Sportnytt nedan (efter JVM-svepet):

”Måste stänga till”

Pettersson är nöjd med sin insats men tycker inte att matchen borde ha gått till förlängning.

– Vi hade en 3–1-ledning. Vi måste prata om det och titta på videofilmer och se vad vi kan göra bättre. Vi måste stänga till när vi har en tvåmålsledning, säger han till reportrar efter matchen.

Pettersson leder NHL:s rookiepoängliga, har blivit uttagen till All star-evenemang och har nu gjort sitt första hattrick i NHL.

– Om man jobbar hårt och tror på nåt så tror jag att allt är möjligt. Det här har alltid varit min dröm, det jag har jobbat för när jag växte upp och nu är jag här och lever min dröm och spelar i Vancouver, säger han efter matchen, och nämner att han hade en Vancouver-tröja redan när han var fem år gammal.

Matchens bästa

Petterson och Edler utsågs till två av matchens bästa spelare, tillsammans med Marcus Högberg, som stod i mål för Ottawa och räddade 41 av 45 skott på mål.

I Vancouvers lag räddade Jacob Markström 30 av 33 skott på mål.

Pettersson har utsetts till månadens nykomling för december, då han gjorde sex mål och elva assist på 14 matcher. Det är andra gången den här säsongen han hedras med utmärkelsen.