15-åringens första ord efter skadan: ”Jag mår bra”

Uppdaterad
Publicerad

Det var bara med minuter kvar i kvartsfinalen av TV-pucken mot Göteborg som olyckan var framme för 15-årige Erik Åkerblad.

Efter en tackling blev han länge liggandes på isen, men klarade sig utan allvarligare skador.

– Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde innan eller efter tacklingen, berättar han i SVT.

Göteborg ledde med 11–0 mot Västmanland när situationen inträffade med mindre än fyra minuter kvar av matchen. Västmanlandsspelaren Erik Åkerblad hade precis spelat ifrån sig pucken i mittzon då han träffades av en tackling, föll till isen och blev liggandes en lång stund innan han rullades ut av sjukvårdare för vidare undersökning.

Samtidigt tog domaren Andreas Hagman beslutet att avbryta matchen.

TV-pucken

I dag fanns 15-årige Åkerblad i SVT:s studio och berättade om situationen.

– Det var segt. Man visste att man inte skulle få spela mer. Jag fick ont i huvudet och ryggen, men inget mer med det. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde innan eller efter tacklingen. Jag har sett video i efterhand och tycker det var lite onödigt att tackla där när jag släppt pucken, berättar han.

Fördes till sjukhus

Därefter blev han förd till sjukhus.

– De tog puls på sjukhuset, sedan fick jag vänta ett tag, de tog röntgen och de såg bra ut. Sedan väntade vi på besked så att det inte var något mer. Vi var väl där två, tre timmar.

När Västmanland i dag spelade första placeringsmatchen (5-8) och förlorade mot Småland med 6-0 fanns Åkerblad inte med på isen.

Han ordinerad vila i ett par dagar.

– Nu mår jag bra. Lite ont i ryggen när jag går och lite öm, annars är det bra. Doktorn sa att jag ska vila de närmsta dagarna, så jag är väl igång på tisdag eller onsdag, säger han i sändningen.

Fick du en hjärnskakning?

– Nej, ingenting med huvudet.

Hör hela intervjun med Erik här:

I den 60:e upplagan av turneringen gör nu Göteborg, Stockholm Nord, Västerbotten och Örebro Län upp om slutsegern.

Semifinalerna följer ni här på SVT.

Så spelas semifinalerna

Semifinal ett:

14.15 Göteborg-Stockholm Nord

Semifinal två:

16.00 Örebro Län-Västerbotten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV-pucken

Mer i ämnet