Erik Karlsson Foto: Bildbyrån

Erik Karlsson öppnar upp för VM-spel

Uppdaterad
Publicerad

Erik Karlsson har inte spelat VM sedan 2012. Men nu när San Jose har stora problem, och ligger långt från en slutspelsplats så öppnar han upp för spel i Tre kronor till våren.

– Kroppen känns bra och allting är bra hemma, så tajmingen är bra så sett, säger han till Viasat.

San Jose hade inför säsongen siktet inställt på toppen av tabellen, och tippades av många kunna gå långt i ett slutspel. Men det stjärnfyllda laget har inte fått den säsongen de hade hoppats på, och ligger elva poäng från slutspelsplats. Och det är något som gjort att tankar om spel i Tre kronor funnits hos den svenska stjärnan Erik Karlsson.

– Det är klart man har tänkt på det, säger Erik Karlsson till Viasat.

Men han påpekar samtidigt att fokus just nu ligger på att ta sig uppåt i tabellen, och ta sig till slutspel. Men om San Jose inte lyckas klättra fem placeringar och elva poäng i tabellen finns det ändå möjlighet för fortsatt spel för Erik Karlsson.

– När den tiden kommer får man ta det beslutet. Men det var ett tag sedan jag spelade VM nu. Kroppen känns bra och allting är bra hemma, så tajmingen är bra så sett. Men förhoppningsvis kan vi ta oss tillbaka till ett slutspelsrace här i San Jose.

Och Erik Karlsson säger att även om han inte spelat mycket i landslaget de senaste åren, så är det något han värderar högt.

– Det är ju det bästa som finns. Det var så man började kolla på hockey när man var liten. Det är en stor ära, så varenda gång chansen ges är det klart att man vill spela för det svenska landslaget, säger han till Viasat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.