Arkivbild. Erik Karlsson stod över nattens match som Ottawa förlorade med 2-7. Foto: TT.

Erik Karlsson stod över av sorg

Uppdaterad
Publicerad

Bara timmarna efter att Ottawa meddelat att Erik Karlsson skulle stå över mötet med Florida på grund av sorg efter att ha mist ett ofött barn förlorade Ottawa med 2-7 på hemmaplan.

– Alla här har ett brustet hjärta. Det är fruktansvärt. Vi känner alla för Erik och hans hustru och familj. Det har varit ett tufft år, men det här är ett personligt, förödande slag, säger coachen Guy Boucher enligt AP.

Erik Karlsson och hans Melinda gifte sig i november och har berättat om graviditeten på sociala medier. Nu berättar de på twitter om tragedin.

”I denna extremt svåra tid är det svårt att se ljuset i slutet av tunneln men vi vet att vi kommer dit en dag. Vi vill tacka alla för kärleken och stödet vi fått, och för att ni respekterat vårt privatliv i den processen vi går igenom”‚ skriver paret i ett inlägg.

”Alla påverkas av vad som hänt”

NHL:s spelarfack har skickat sina kondoleanser. Under The Sports Networks sändning av matchen kommenterade förre NHL-spelaren Mike Johnson familjen Karlssons tragedi med orden:

– Det är en tuff dag för alla här i Ottawa. Alla påverkas av vad som hänt. För spelarna i Senators handlar det om en lagkamrat och klubbens kapten, då är det inte lätt att komma ut och spela som inget hänt, skriver Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.