• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Erik Karlsson tillbaka som vinnare efter skadan

San Jose har spelat nio matcher utan Erik Karlsson, som varit borta på grund av en ljumskskada. Men nu har svensken gjort comeback – och då ställdes han mot Elias Petterssons Vancouver. En match Sharks vann med 3-2.

Det var exakt en månad sedan Erik Karlsson senast spelade en NHL-match. I natt var han tillbaka på isen när hans San Jose mötte Vancouver.

– Det har tagit lång tid men jag tycker att det har hanterats på rätt sätt. Du vill aldrig sitta vid sidan om. Jag är glad att äntligen vara tillbaka på isen, sa Karlsson till nhl.com inför matchen.

Karlsson är en av Sharks bästa poängplockare och var högst inblandad i det mesta som hände på isen. Nu stod 28-åringen stod för en assist när han passade fram till Timo Meier som satte matchens första mål efter tre spelade minuter. Det var Karlssons 44:e poäng totalt på 48 matcher.

På isen fanns en annan glödhet svensk – ingen mindre än Elias Pettersson.

”Fokuserar på att komma tillbaka”

Pettersson stod också för en assist, det vid Vancouvers andra mål, när han passade fram Brock Boeser.

Efter 1-1 i första perioden och 1-0 i andra kvitterade Vancouver i tredje. Sharks tog tillbaka ledningen i tredje perioden och Vancouver jagade kvittering. Elias Pettersson var nära, men matchen slutade 3-2.

– Vi är ett väldigt bra lag som utvecklats längs vägen. Vi är på väg att bli det lag vi vill vara på väg in i slutspelet, så det är spännande tider framför oss, säger Erik Karlsson till Sportsnet.

– Just nu fokuserar jag på att komma tillbaka till min tidigare form och bli kvitt den här skadan.

Efter matchen bytte Erik Karlsson tröja med en annan svensk – basketstjärnan Jonas Jerebko.

San Jose leder den västra konferensen, på lika mycket poäng, 77, som Calgary. Vancouver är en poäng från slutspel.