Erika Grahm lägger skridskorna på hyllan. Foto: Bildbyrån

Erika Grahm lägger skridskorna på hyllan

Uppdaterad
Publicerad

Hon har varit en tongivande spelare under svensk ishockey under många år. Efter SM-guld, OS- och VM-spel har Erika Grahm bestämt sig. Hon lägger av och satsar nu på en karriär vid sidan av isen.

När Erika Grahm väljer att lägga skridskorna på hyllan gör hon det efter en lång och lyckad karriär. Trots att hon bara är 30 år har Grahm, med Kramfors-Alliansen som moderklubb, hunnit med att spela två OS och sex VM för Sverige. Förutom över 200 spelade landskamper vann hon SM-guld med Modo Hockey 2012.

– Det här har varit ett tufft beslut som har vuxit fram över tid. Jag har alltid sagt att den dag som jag känner att jag inte längre utvecklas så är jag klar och under förra säsongen kände jag verkligen hur jag nu mer drivs av att utveckla andra än mig själv, säger Grahm till Brynäs hemsida.

Stannar i Brynäs

Efter tretton säsonger i Modos A-lag lämnade Erika Grahm som klubbikon för Brynäs 2018. Där blev det tre säsonger, alla som lagkapten. Nu stannar hon kvar i Brynäs organisation, men i en ny roll.

– Vi jobbar vidare efter vår plan och fortsätter sikta mot Brynäs första SM-guld på damsidan. Jag tror att många i laget är enormt revanschsugna efter finalförlusten förra säsongen. Jag är taggad på att hjälpa laget och spelarna genom att ge dem de allra bästa förutsättningarna för att de ska kunna vara sina bästa jag, säger Grahm, som även varit damansvarig och spelande sportchef för Brynäs de två senaste säsongerna.

KLIPP: Brynäs gick på knock – efter Erika Grahms kritik (22 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.