Erika Grahm lämnar Modo. Foto: Bildbyrån

Erika Grahm lämnar Modo

Uppdaterad
Publicerad

Efter 13 säsonger i Modo står det nu klart att landslagsforwarden Erika Grahm lämnar klubben för spel i Brynäs – där hon på sikt blir klubbens sportchef.

– Det var verkligen ett svårt beslut att ta där jag har haft många sömnlösa nätter. Jag gör den här förändringen för att utvecklas som människa, säger hon till föreningens hemsida.

Modo tappar en av sina bästa spelare samtidigt som Brynäs gör en supervärvning. Erika Grahm, som har spelat över 300 matcher i Modo-tröjan, byter SDHL-klubb.

– Jag vill tacka för fantastiska år i Modo och min kärlek till föreningen kommer inte att förändras även om jag nu lämnar Örnsköldsvik, säger Grahm till föreningens hemsida.

27-åringen har spelat i Modo i hela karriären och varit klubbens lagkapten samt ansikte utåt. Beslutet för Modolegendaren har därför varit allt annat än lätt.

– Det var verkligen ett svårt beslut att ta där jag har haft många sömnlösa nätter. Jag gör den här förändringen för att utvecklas som människa och det är en bra tidpunkt i mitt liv med nya utmaningar, inte minst utanför isen. Jag har även min sambo i närområdet vilket gjorde beslutet mer naturligt, säger hon.

”Min dröm är att få arbeta inom hockeyn”

Trots att Brynäs tappat både tränare och landslagsstjärnorna Sara Grahn, Erica Udén Johansson samt Anna Borgqvist väljer Grahm att gå till just gävlelaget. Där kommer hon nämligen att få chansen att satsa på karriären vid sidan av isen, som verksamhetsutvecklare för klubbens flick- och damverksamhet.

– Erika och Brynäs IF:s gemensamma mål är att hon under tiden växer och utvecklas i föreningen för att i framtiden bli sportchef för Brynäs, säger Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling till Brynäs hemsida.

– Nu när jag är lite äldre så känner jag att karriären vid sidan av isen också är viktig. Min dröm är att fortsätta arbeta inom hockeyn så den här lösningen passar mig verkligen perfekt, avslutar Grahm.

Spelarkontraktet är skrivet på två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.