Eriksson EK, till höger, firar tillsammans med Kirill Kaprizov. Foto: TT Nyhetsbyrån

Eriksson Ek matchhjälte med hattrick

Två mål under ordinarie tid räckte inte för Minnesotas Joel Eriksson Ek. I förlängningen avgjorde han med sitt tredje mål för kvällen mot Winnipeg Jets.

Med 59 sekunder kvar av ordinarie tid räddade Joel Eriksson Ek sitt lag när han på tennis slog in kvitteringen till 5–5. Målet var svenskens andra för kvällen, två perioder tidigare hade han kvitterat till 2–2, men värmlänningen var inte nöjd med det.

Bara sekunder efter det att Cam Talbot i Minnesota-målet räddat ett friläge kunde en helt fri Eriksson Ek, efter rena klapp-klapp-spelet, avgöra med sitt tredje och lagets sjätte mål för kvällen.

6–5 efter förlängning gör att lagets förlustnolla fortsatt är intakt.

Raymond gjorde karriären första NHL-mål

Det är den inte för Detroit, men 4–1 mot Columbus i natt gör att laget ändå har fått en bra start på säsongen. Laget har genom åren sett en lång rad svenskar i huvudrollerna, och nu har ännu en blågul stjärna presenterat sig för laget och staden – Lucas Raymond gjorde mot Columbus sitt allra första NHL-mål.

– Det känns jättebra, säger 19-åringen, som kommer att behålla den historiska pucken.

– Det kommer jag säkert göra, det var ett speciellt ögonblick, som jag har sett fram emot, säger han på presskonferensen efter matchen.

Allt i matchen hände i slutperioden. Raymonds 1–0 – ett hårt skott från snäv vinkel som gick över målvakten Joonas Korpisalos plockhandske – kom efter 46 minuters spel. Av bara farten var han halvannan minut senare med i förspelet till Tyler Bertuzzis 2–0 och fick därmed också sitt första assistpoäng i NHL.

– Det gäller att förbereda sig och jobba hårt på träningarna och i gymmet och ute på isen, det är sånt man får jobba på varje dag, säger han själv om hur han nått sina framgångar.