NHL skjuter upp två dagars spel

Uppdaterad
Publicerad

Det spelades inga NHL-matcher under natten och det kommer inte att göra det under natten till lördag heller. Ishockeyspelarna har gemensamt beslutat att i solidaritet med den protestvåg som drar över Nordamerika ställa in spelet under två dagar.

Efter dagar av protester på gatorna i Kenosha i Wisconsin, där den 29-årige svarte Jacob Blake i söndags allvarligt skottskadats av polis, reagerade i onsdags sportvärlden.

Men inte NHL. Protestvågen märktes bara med en kort ”reflektion” inför de sena matcherna, som trots allt spelades. Först ett dygn av protester senare meddelade ishockeyligan att även den skjuter upp sina slutspelsmatcher.

Enligt NHL var det tre spelare i vart och ett av de åtta lag som skulle gått ut på isen under torsdag och fredag i Toronto och Edmonton som tog ett gemensamt beslut om att inte spela.

”Efter långa diskussioner har NHL-spelarna kommit fram till att den bästa vägen att gå är att ta ett steg tillbaka och inte spela kvällens och morgondagens (fredagens) matcher enligt schemat. NHL stöder spelarnas beslut och kommer att senarelägga dessa fyra matcher med start på lördag”, skriver NHL i ett pressmeddelande.

De matcher som påverkas är New York Islanders–Philadelphia och Vegas–Vancouver (natt till fredag) samt Tampa Bay–Boston och Colorado–Dallas (natten mot lördag). Exakt när dessa matcher ska spelas, och hur resterande spelprogram påverkas, är inte klart. NHL uppger att spelschemat kommer att ändras från och med lördagen.

Stefan Åsberg: ”Aldrig upplevt att idrotten tagit så tydlig ställning som nu”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.