Mats Zuccarello avgjorde för Rangers mot Boston i förlängningen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ett bra dygn för Lundqvists Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Ett 2-0-underläge åts upp av Boston hemma mot New York Rangers. Men till sist stod ändå Henrik Lundqvists mannar som segrare efter att Mats Zuccarello avgjort vad som var ”månadens match” i SVT.

– Jag är helt slut. Kramp i ben, fötter och händer, säger Lundqvist till SVT Sport efter segern.

Under lördagsnatten var det dags för ”månadens match” från NHL på SVT. Den här gången handlade det om klassikermötet mellan Boston Bruins och New York Rangers.

”Ett oerhört märkligt mål”

Det blev en fartfylld och energisk tillställning som fick en minst sagt udda start. Detta när Rangers forward, Michael Grabner, tog sig in i offensiv zon, sköt och via plexiglaset bakom målet studsade pucken tillbaka in framför mål och in via ryggen på Bostons målvakt, Tukka Rask.

– Det är ett oerhört märkligt mål som vi får se här. Hur går det till egentligen?, undrade SVT:s kommentator, Chris Härestam.

Mittperioden slutade 1-1. Detta efter att Rangers utökat till 2-0, innan Boston reducerade sent och till sist fick hål på en bra spelande Henrik Lundqvist i gästernas mål.

Se sändningen från matchen här:

Spräckte fin boxplay-svit

Vi hade därmed med oss ett spännande och jämnt resultat in till den tredje perioden och jämnare skulle det bli. Detta när Brad Marchand hittade en lucka på Lundqvist i powerplay efter en vacker passning från David Pastrnak.

Så långt hade Rangers varit hundraprocentiga i sitt spel i numerärt underläge under december.

”Jag är helt slut”

Matchen till förlängning och väl där fick Rangers chansen i powerplay när Boston åkte på ett lagstraff för att ha haft för många spelare på isen. Klantigt och det skulle också visa sig bli matchavgörande då norrmannen, Mats Zuccarello, klev fram och satte 3-2 med ett vackert handledsskott.

Detta var Rangers andra seger på 24 timmar. Så sent som i går besegrades Los Angeles Kings på hemmais med 4-2. Även då med Henrik Lundqvist mellan stolparna. I denna match räddade Lundqvist 33 skott.

– Jag är helt slut. Kramp i ben, fötter och händer. Men två riktigt sköna segrar, då är det värt det, säger Lundqvist till SVT Sport efter nattens seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.